Thema "Rally"

“Rally” is het thema op DNTD 2024    

                                                                                   Arthur Denzler

 

De organisatie van de jaarlijkse DNTD heeft bedacht dat er een keertje een thema aan het evenement verbonden moest worden. En daarbij is de keuze gevallen op: Rally! En algauw kwam de organisatie bij mij terecht als registerhouder van dit thema binnen de CTH.

De gedachte is om een serie sportieve Triumph’s bij elkaar te brengen, zowel historisch verantwoorde, als Triumph’s die sportief gemodificeerd zijn, als “gewone” Triumph’s die sportief ingezet worden in huidige evenementen. Zo omschreven geeft dit alweer een breed scala aan mogelijkheden.

Uiteindelijk bleek het niet moeilijk te zijn om een serie leuke Triumph’s bijeen te brengen die in het thema vallen. Ook zal er een kleine tentoonstelling te zien zijn van tuning goodies. Met daarbij vooral aandacht voor de huistuner van Triumph in de jaren 50 en 60: de firma SAH. 

Beknopte historie:

Na de lancering van de TR2 in 1953 bleek al snel dat het een competitieve auto was tussen de toenmalige concurrenten. Vele privé eigenaren kozen de TR2 om als wedstrijdwagen in te zetten in rally’s. De fabriek kon natuurlijk niet achterblijven en richtte een competitie afdeling op. Dat resulteerde in jarenlange deelname aan een scala van races en rally’s. De Nederlandse helden Maus Gatsonides en Rob Slotemaker hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de successen van Triumph. Een van de grootste (en reeds lang vergeten) prestaties van de works-Triumph’s was het behalen van de 2e en 4e plaats overall in de World Cup Rally van 1970 met een tweetal 2,5 PI’s. Let wel: dit evenement duurde 6 weken, met routes door Europa en Zuid America, over een afstand van 16000 mijl!

Met de bijeen gebrachte auto’s en interessante onderdelen hopen we een vleugje van de roemrijke historie te laten herleven. Ook het vertonen van oude fabrieksfilms hoort daarbij. Al met al zijn er dan voldoende ingrediënten voor levendige discussies en mooie verhalen. Een presentatie over tuning in het algemeen, en die van uw Triumph in het bijzonder zal ook worden opgetuigd. Het beloofd heel interessant te worden!

De firma Imparts zal met hun Handashop aanwezig zijn met allerlei artikelen die handig en zelfs noodzakelijk zijn voor het deelnemen aan rally’s en navigatieritten van deze tijd, zoals o.a. de MMG van de TRCH, de Nacht van het Oosten , de Woeste Noordwester of de CTH-bokaalritten. Maar ook voor ambitieuzere rally’s, zoals: Tulpenrallye, SLS, Wintertrial, LeJog of Rally of the Tests kun je hier nog handige informatie of fijne accessoires opdoen.

Blokkeer alvast 14 juli in uw agenda en kom naar de DNTD bij “Boerengoed” in Enspijk.

Alles onder het motto: Doe meer met uw Triumph!